lørdag 28. januar 2017

Bougainvillea finnes i flere farger

Bougainvillea spectabilis kan på norsk kalles Trillingblomst. Bougainvillea finnes i flere farger, både rosa, lilla, rød, gul og nesten helt hvit. I varmere land står den ute hele året og blomstrer fra januar.

Jeg skulle gjerne hatt en så fin inngangsportal hjemme i Norge, men der får jeg heller plante roser, klematis og/eller kaprifol i en blomsterbue som skal stå ute hele året. 

Bougainvillea eller trillingblomst kan også vokse i Norge, men den må tas inn og oppbevares frostfritt om vinteren. Hjemme er det derfor mest praktisk å dyrke den i potte. Den liker god, næringsrik jord og helst bør den stå i en potte med hull i bunnen, slik at den ikke blir stående med røttene i vann. Om vinteren bør den stå et sted med mest mulig lys i et sørvindu. Om sommeren kan du sette den ut på et lunt sted i hagen, helst et sted med mye sol.

På nært hold, ser blomstene på Bougainvillea ut som et smykke!

2 kommentarer:

  1. Hei. Den var nydelig. Som du sier, vi får heller plante roser og clematis. Ha en god dag.

    SvarSlett
  2. Jeg syns bougainvillea er en fantastisk plante. Hender jeg har hatt den om sommeren, men selv om den overlever syns jeg ikke den blir så fin året etter her, men kanskje jeg prøver igjen. Det finnes en azalea som heter geisha purple som minner litt, den er jo ingen klatrer, men gir den samme stemningen. Helt vanlig klokkebusk gjør også det syns jeg. Ha en fin søndag, hilsen Ingeborg

    SvarSlett