tirsdag 23. juli 2019

Roseveggen mot sør i full blomst!

Nå er det rosenes tid ved kysten i Trøndelag. Fra venstre ser du Rosa Evelyn, Rosa Karen Blixen, Rosa Ingrid Bergman, Rosa Astrid Lindgren og Rosa Helena Hybrida innerst i kroken!

Rosa Evelyn er en Austin-rose presentert i 1992, fra England. Den er en remonterende buskrose som dufter helt fantastisk og er frisk og fin.

Rosa Karen Blixen er en stilkrose fra Poulsen 1992, Danmark. Den eneste feilen den har, er at den ikke dufter, ellers er den perfekt med sine elegante, rent hvite blomster. 

Rosa Ingrid Bergman er en stilkrose fra Poulsen i 1980, Danmark. Den har en voldsom vekstkraft og er en frisk og vakker rose som dufter deilig og lett.
 Rosa Astrid Lindgren er en klaserose fra Poulsen som ble lansert i 1981, Danmark. Den har svak duft, men er fantastisk blomsterrik.
Rosa Helena hybrida er en klatrerose, engangsblomstrende, som kan vokse til 5 meter. Foredleren til denne rosa er ukjent, men opphavet er kinakvitrosen Rosa Helena - også kalt honningrosa. Hybrida dufter sterkt av honning og er svært blomsterrik.

4 kommentarer:

 1. Tenk så vakre roser på Uthaug der nordavinden ofte "tar" om sommeren!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, du har rett i at nordavinden tar godt på Uthaug, 30 m fra sjøen! Med litt le går det bra å dyrke roser, likevel, for temperaturen er jo ganske mild. Hilsen Lillian

   Slett
 2. Roser er vakre. Skulle ønske de overlevde rådyrene i hagen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Roseknopper er vel godteri for rådyrene. Jeg har nettopp fått et råd av en hagedame om å henge opp små poser med hår som hun får hos frisøren - på buskene. Hun har ikke hatt besøk av rådyr etter dette! Verdt å prøve? Hilsen Lillian

   Slett