onsdag 27. mai 2020

Tulipaner som kommer igjen år etter år!

Dette er en triumph-tulipan som heter Tulipa Apricot Foxx. Den har jeg plantet for mange år siden og den gleder meg hvert år med sin gyldne aprikosfarge. 

Mange av tulipanene jeg planter hver høst, kommer kun i blomst det første året, deretter blir det bare tulipanbladene som kommer opp. Nå har jeg tenkt å satse mer på tulipantyper som kommer igjen flere år, slik som denne nydelige triumph-tulipanen. Det er flere av triumph-tulipanene som er kjent for å komme tilbake: Bl.a. All seasons, Kees Nelis, DonQuichotte, Negrita, Page Polka og Yokohama (Kilde: Videnblad nr 08.04-01,København Universitet 2009) Til høsten skal jeg forsøke å skaffe noen av disse.

Tulipanene gleder oss med sine deilige farger i tiden før staudene kommer for fullt.

4 kommentarer:

 1. Takk for at du deler erfaringen din ang. tulipanene , Lillian! Jeg har samme erfaring som deg og vil prøve å satse på noen som kommer tilbake flere år!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Selv om jeg er veldig glad i å arbeide i hagen, synes jeg det er best å satse på tulipaner som kommer igjen år etter år! Da synes jeg at jeg får mer igjen for innsatsen! Hilsen Lillian

   Slett
 2. Hei Lillian.
  Takk for tipset om tulipanene.
  Ikke alltid like moro når de ikke kommer tilbake neste år.
  Ha det godt.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise! Fremover har jeg tenkt å satse på tulipaner som kommer igjen, så jeg holder på å prøve ut de sortene som anbefales av ekspertene!
   Vennlig hilsen Lillian

   Slett