søndag 13. september 2020

Rosa Ghislaine de Fèligonde blomstrer hele sommeren og utover høsten

Rosa Ghislaine de Fèligonde skaffet jeg meg i 2019 og allerede etter ett år i hagen, vokser den godt og gjør mye av  seg. Rosen er foredlet av Turbat i Frankrike i 1916 og er en multiflora - slyngrose. Den kan brukes som en klatrerose i varmere strøk og som en buskrose i litt mer krevende klima. Herdigheten er 4 eller 5, ettersom det oppgis litt forskjellig herdighet i flere rosebøker. En av de interessante egenskapene med denne rosen er at den skifter farge. I juli er den aprikos - gul og går over til hvitt etter noen dager. Bildet over er tatt i september og da er rosene mye mer rosa i fargen og den beholder den rosa fargen ganske lenge.
Dette bildet er tatt i juli, og her ser man tydelig at fargen er mer aprikos-gul og deretter hvit. Duften er deilig og søtlig og den blomstrer fra juli og ut september her på Trøndelagskysten.
Rosen har store klaser med 6 - 12 blomster i klasene.
 - 
Rosa Ghislaine de Fèligonde er oppkalt etter en fransk hertuginne som ble berømt etter at hun egenhendig klarte å berge sin sårete mann fra slagmarken under 1.verdenskrig!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar