onsdag 24. august 2016

Liljene - sensommerens dronninger - og om planting av liljer

Den nydelige liljen Lilium Richmond ble anskaffet i fjor. Den er en av de mange gode asiatiske liljene som stortrives i norske hager. Tidlig i fjor arrangerte Hageselskapet Ørland et foredrag om liljer ved Olav Storli fra Frosta. Han fortalte oss også om hvordan liljene skulle plantes og gjødsles. Han solgte også flotte liljeløker, noe jeg ikke klarte å motstå - og kjøpte dermed ganske mange! 

Vel hjemme fulgte jeg bruksanvisningen til punkt og prikke - jeg plantet løkene på 3 ganger løkens størrelse - dvs. 14-18 cm dybde med ca 30 cm avstand mellom løkene og gjødslet oppå jorda med hønsegjødsel etterpå. Lilje-løk kan plantes både vår og høst. Vann godt etter planting. I vår fikk liljene på nytt en overgjødsling av pelletert hønsegjødsel i mai. 

Nå som mange av de andre staudene er avblomstret, er det en daglig glede å gå ut i hagen og nyte synet av de fantastiske hvite og høye Richmond-liljene og den oransje liljen Lilium Hyde Park!

Lilium Hyde Park lyser opp i hagen med sin oransje farge.

Nå har liljene blomstret i 3 uker og de står fortsatt veldig fint - til tross for litt regn. Her er en annen hvit lilje, Lilium Litouwen. Den er like vakker som L. Richmond, men blir litt lavere. 

1 kommentar:

  1. Som jeg skulle sagt det selv! Herlige eksemplarer du viser!

    SvarSlett