lørdag 6. august 2016

Rosa Karen Blixen - trives godt i solveggen på Uthaug

Rosa Karen Blixen er en stilkrose som oppfører seg mer som en klaserose i min hage. Den har fantastisk formede knopper og nydelige, men svakt-duftende blomster. Rosa Karen Blixen kan trives til herdighetssone 3, så den er i ytterkanten av sin herdighetssone her på Uthaug på Trøndelagskysten. 

Den remonterer godt og blomstrer dermed hele sesongen til frosten blir for sterk sent på høsten. Her er roseknoppen i ferd med å springe ut - bare lekkert! Les mer om beskjæring av stilkroser her.

Disse rosene i sørveggen pleier jeg å kalle "de sterke skandinaviske kvinners roser" med Rosa Karen Blixen, Rosa Ingrid Bergman (den røde rosen) og Rosa Astrid Lindgren (den rosa rosen)! Den gul-hvite klatrerosen i bakgrunnen er Rosa Helena Hybrida.

R. Karen Blixen ble plantet i 2010 og står på en vegg mot sør, noe som er en ideell plassering for en egentlig lite herdig rose. Den får godt med kugjødselkompost tidlig hver vår og gjødsling med pelletert hønsegjødsel i mai, juni og tidlig i juli. Når den får så godt stell, belønner den meg med vakre roser hele sommeren og til langt ut på høsten.

- Og om kveldene er det fantastiske solnedganger - her sett fra verandaen på hagestua.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar