torsdag 22. september 2016

Høstfloks lyser opp i bedene om høsten

 Høstfloks (Phlox paniculata-hybrider) dufter godt og er flotte både i bed og i buketter. På blomsterspråket betyr floks "Våre sjeler er forent" i boka Blomsterspråket av Vanessa Diffenbaugh. De er lette å ha med å gjøre, og gleder oss med mengder av blomster i august og september, når mange av de andre staudene er avblomstret. Høstfloks liker god jord, så den setter pris på å få iblandet litt god kompostjord.

Hvit høstfloks er vakker som en hvit brud og det er lett å forstå at den ble brukt som en kjærlighetserklæring i buketter i tidligere tider. Den holder seg lenge fin i buketter og kan stå mer enn en uke.

Høstfloks danner etter hvert store bestander i bedet.

Høstfloksen blir ca. 80 cm høy. År om annet setter den pris på å bli delt opp, slik får jeg flere planter, og samtidig bevarer høstfloksen sin vitalitet lengre.

2 kommentarer:

  1. Så fine høstfloksen din var. Jeg har kjøpt en for første gang i år, blir spennende å se hvordan den liker seg til neste år. Ha en fortsatt fin helg, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Ingeborg! Det er virkelig deilig med høstfloksen - nå som det er blitt så mye av den i hagen min. Du kan bare glede deg til neste høst, så har nok din høstfloks også blitt større! Hilsen Lillian

      Slett