lørdag 10. september 2016

Ringblomstsalve - oppskrift og fremgangsmåte!

Det er veldig hyggelig å kunne gi bort en liten krukke hjemmelaget ringblomstsalve som vertinnegave når man er bedt bort! Denne oppskriften er på salve, noe som skiller seg fra krem med at den er oljebasert, mens krem på sin side er vannbasert - eller har minst 50/50 forhold mellom vann og olje. Ringblomstsalven jeg laget i fjor ble fort oppbrukt, så nå må det lages en ny porsjon!
Ringblomstsalve - oppskrift
1 dl kronblader fra ringblomst
2,5 dl olivenolje extra virgin
1 plate bivoks = 50g (Panduro Hobby)
2 ss E-vitamin-olje (Helsekost-butikk)
Fremgangsmåte
1.Plukk inn og rens kronblader til ringblomstene og la dem tørke noen dager.  

2. Fyll 2,5 dl olivenolje extra virgin og 1 dl ringblomst-kronblader på et glass. Ha på tett lokk og sett i vinduet i 2 uker. Oljen får en nydelig farge av ringblomstene.

3. Sil bort kronbladene og varm opp oljen forsiktig over vannbad. Smelt bivoksen ned i oljen. Ha oppi E-vitamin-oljen. 

4. Ta bollen bort fra varmen og rør mens salven stivner – i 15-30 min.

5. Salven får en delikat, gylden farge når den har stivnet.

6. Fordel ringblomstsalven i helt rene, små glass. Den salven som ikke er i bruk, bør oppbevares kjølig. Ringblomstsalven passer godt på munnen, hendene, leggene og føttene. Såre små bleiestumper blir raskt fine ved bruk av ringblomstsalven. Huden blir myk og fin. E-vitaminoljen øker holdbarheten på salven og er dessuten virksom for tørr og sår hud.

Om ca 3 uker kommer det oppskrift på ringblomstkrem, for nå har jeg satt opp en ny blanding av tørkede ringblomster og olivenolje - så følg med!

5 kommentarer:

 1. Hei!
  Jeg har nå satt oljen med tørket ringblomst- kornblader i vinduet og venter spent. Hvor lenge holder salven seg?
  Må den oppbevares i kjøleskapet?
  PS. Nydelig hage du har :)

  Hilsen Lise

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lise! E- vitaminoljen gjør at salven holder seg ganske lenge. Jeg oppbevarer de salvekrukkene som ikke er i bruk, i et kjølig soverom. Jeg laget en ny porsjon forrige uke - både ringblomst-salve og ringblomst-krem - og da kjøpte jeg bivoks på nettbutikken til Honningsentralen, for jeg har fått anbefalt at den skal være av bedre kvalitet enn Panduro sin. Tror nok sikkert du kan bruke salven i ett års tid etter at du har laget den, hvis du bare oppbevarer den kjølig. Jeg har prøvet en salve som hadde vært lagret i ett år, og den hadde fortsatt den friske ringblomstlukten og god konsistens. Anbefaler deg å se i innholdsfortegnelsen min på ringblomst-krem også. Den er deilig som bodylotion :) Så hyggelig at du liker hagen min :) Hilsen Lillian

   Slett
 2. Hei! Tror du det bli godt å bruke ringblomst og lavendel?

  SvarSlett
 3. Hei. Kan ringblomstsalve brukast til ansiktet? Takk for gode tips.😍 Helsing Eldbjørg

  SvarSlett
 4. Hei . Kan jeg spørre om det går å plukke inn blomster etter noen frostnetter? De ser fine ut men vet ikke om det blir samme lyse fargen? Eller om den virker like godt?

  SvarSlett