onsdag 30. november 2016

Adventskrans - ikke vanskelig å lage selv!

Adventskrans er det veldig hyggelig - og ikke vanskelig - å lage selv. Her har jeg startet med en ferdiglaget halmkrans. Til å pynte den trengs mose, tyttebærlyng, snøbær og kongler fra skogen og hagen, lyseholdere, lys og bånd. 

Til å feste mosen, bruker jeg tynn, grønn blomstertråd i metall. Fest først tråden rundt halmkransen, legg på flak med mose og fest dem ved å surre tråden rundt til mosen sitter godt på halmkransen. Denne adventskransen skal stå på et fat på bordet, så man behøver ikke å legge mose på undersiden av halmkransen.

Fest litt tykkere blomsterstreng nederst på konglene og stikk strengen inn i halmkransen. Du får et bedre og mer balansert uttrykk ved å sette tre og tre kongler sammen. Lag små buketter av tyttebærlyng og snøbær og fest en bukett på hver side av kransen med den tynne blomstertråden. Fest tråden godt når du er ferdig. Sett i lysholdere i metall.

Lilla er adventens farge, så derfor pynter jeg adventskransen med lilla bånd. Til denne kransen er det brukt 3 m bånd. Knytt en pen sløyfe på båndet, sett i lilla lys, tenn lysene og hygg deg i førjulstida. Hvis du går en tur i skogen, så samle med deg litt mose, tyttebærlyng og kongler - så kan du lage en adventskrans selv :)

2 kommentarer:

  1. Så fin kransen ble. Det er mye vi kan bruke fra naturen, og bruke fantasien. Ha en fin dag.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Ja, det er ikke så mye kjøpte saker man trenger for å lage en krans. Det meste finnes i skogen og i hagen ;) Hilsen Lillian

      Slett