søndag 12. mars 2017

Akasietrærne - mimosa - blomstrer i den spanske hagen!

Akasietreet (Acacia dealbata) - også kalt mimosa - blomstrer i februar/mars i den spanske hagen. Akasietreet tilhører erteblomstfamilien og trives best i et temperert eller subtropisk klima.  I Norge har jeg ofte sett greiner av mimosa i buketter og da antar jeg at de er importert fra noe varmere land enn vårt! Akasietreet kan bli mellom 10 og 30 m høyt, så det egner seg nok uansett ikke for små hager hjemme i det norske vinterlandet!

Dette er en annen type: Acasia retinodes. Denne ser ut til å vokse vilt i Spania og sees ofte som store klynger av trær langs veiene. Akasier er hyppig brukt i kosmetikkindustrien.

Det finnes nærmere 1400 forskjellige arter av Akasier i verden. Ettersom Akasieslekten er vanskelig å klassifisere botanisk, har den blitt foreslått oppdelt i fem slekter i de senere år.

5 kommentarer:

 1. Lillian jeg har fått høre at den med blader på er uekte.Serpå bilde at det er den typen. Fant en i Guadelest på veien opp til toppen og den var bare gul og inoen blader på kvisten.Kjøper jeg dem her hjemme er det ikke blader på og lukter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Guro! Det er to forskjellig typer akasietrær som jeg har avbildet her - det øverste bildet er av den typen akasie vi kaller mimosa (Acasia dealbata). De to neste bildene er av typen Acasia retinodes. Denne har ingen duft og ser ut til å vokse vilt i området rundt Foya Blanca - og på resten av Costa Blanca. Vennlig hilsen Lillian

   Slett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 3. Acacia er et skikkelig vakkert syn på denne tiden av året! Det eneste problemet er at de har veldig lett for å selvså seg, samtidig som de søpler ganske mye. Jeg prøvde i det lengste å beholde vårt acaciatre, men det revnet i to deler etter en storm. Nå som det er borte savner jeg vårblomstringen, men det er samtidig litt deilig å slippe opprensking sommer og høst.. :-)
  Ha en fortsatt fin dag.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Stein! Det er virkelig en glede å gå tur i området rundt Foya Blanca for å se på alle akasietrærne i blomst for tida! En fin dag ønskes deg også! Hilsen Lillian

   Slett