fredag 3. mars 2017

Hawaiiblomst i både rødt og gult

Hawaiiblomst (Hibiscus rosa-sinensis) kalles også Hawaiirose hjemme i Norge. Hawaiiblomsten egner seg best til potteplante i Norge, men her i Spania står den ute hele året og kan bli ganske stor.  

I vekstsesongen fra februar til oktober, trenger den mye vann, men den liker ikke å stå i vann med røttene, så pass på å tømme av skålen etter vanning. Det er viktig å skifte jord i potta årlig og også sette den i en potte som er et nummer større enn den forrige.

Hawaiiblomsten tåler godt beskjæring. Sett den lyst og kjølig om vinteren, gjerne 15-18 grader. Om sommeren kan du gjerne ha den ute på terrassen eller i hagen etter å ha herdet den noen dager.

En nydelig knopp av gul Hawaiiblomst.

I ferd med å springe ut.

Her i Spania brukes Hawaiiblomst ofte som hekk og den kan bli skikkelig stor!

2 kommentarer:

  1. Hei. Denne blomsten er nydelig. Hawairose- syrisk rose. Den har flere navn. Jeg har en i hagen. Den er blå. Den står lunt, og har blitt et tre. Har tenkt å beskjære den litt i år. Ønsker deg en fin kveld.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Så morsomt at du har en rosehibiskus (Hibiscus syriacus) med blå blomster ute i hagen! Denne er mer herdig enn hawaiiblomsten som jeg har avbildet - den må man ha inne om vinteren. Har hørt om rosehibiskus som trives ute i
      Bergen, men har ikke sett den i Trøndelag, men kanskje noen har prøvd dette? Hilsen Lillian

      Slett