søndag 9. juli 2017

Julistorkenebb blomstrer overdådig - ja nettopp - i juli!

Julistorkenebb (Geranium magnificum) stråler opp med sin nydelige blåfarge fra tidlig i juli og i hele måneden til ende! Den kan dyrkes i vanlig god hagejord og trenger ikke mye gjødsling for å blomstre overdådig. Etter at den har etablert seg, er det sjelden nødvendig å vanne den. Det er en stor fordel ved planten at ingen ugressplanter klarer å trenge gjennom det tette bladverket til julistorkenebben!

Her har jeg gjentatt julistorkenebbene tre ganger i bedet. En slik gjentakelse kan skape harmoni og gjør det godt for øyet å se på bedet. Storkenebb tåler godt litt salt i lufta uten å ta noen skade av det. Det er jo bra, for her kan du se sjøen rett bak syrinbuskene!

Her står julistorkenebben sammen med hvit dagfiol (Hesperis matronalis).
Her står den blå storkenebben med lilla allium til høyre og oransje brannliljer bakenfor. Hvis du ønsker å formere julistorkenebb, er dette lettest ved å dele av en bit av planten - fortrinnsvis etter blomstring.


2 kommentarer:

 1. Hei Lillian. Blå storkenebb er nydelig. Lurt å plante flere i samme bed. Stort pluss er at ugresset holder seg unna. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise! Jeg er veldig glad i storkenebb og har mange forskjellige typer i hagen min. God kveld ønskes deg også :) Hilsen Lillian

   Slett