mandag 11. september 2017

Vierhortensia blomstrer flott hele høsten!

Vierhortensia (Hydrangea arborescens "Annabelle") er blant de mer hardføre hortensiaene, da den er er herdig til sone H5! Denne kjøpte jeg tidlig på sommeren, for jeg vil gjerne ha noe som blomstrer hele sesongen og denne blomstrer så fint hele høsten! Om våren og tidligsommeren er det så mye som blomstrer i hagen min, så nå var det høsten sin tur til å få vakker blomstring!

Dersom det skulle komme en sjeldent kald vinter, vil vierhortensia likevel blomstre, for selv om noe av greinene fryser tilbake, blomstrer denne på årsskudd. Vanlig hagehortensia blomstrer på fjorårets skudd, og vil derfor bare være en grønn busk de årene greinene fryser tilbake!

Allerede første året vises vierhortensiaen over gjerdet. Jeg gleder meg til den blir enda høyere og flottere! Vierhortensia kan stå både i full sol og i halvskygge og blomstre godt. Den tåler litt salt i luften, heldigvis for meg, for her bor vi bare 30 meter fra sjøen. Den tåler også litt vind, men da det var meldt liten kuling her om dagen, torde jeg ikke annet enn å støtte den litt opp, for blomsterhodene er svært store!

Denne busken fikk jeg av min hagevenn Heidi i mai. Vi er ikke helt sikre på hva den heter, men den ligner svært på vierhortensiaen som jeg kjøpte på Hageland Åfjord i vår!

2 kommentarer:

  1. Hei Lillian. Nydelig syrinhortensia. Jeg kjøpte også en i vår. Den har stått lende med knopper. Vi har nesten ikke hatt sol, så jeg vet ikke om de springer ut. Fin dag til deg.
    Hilsen Hanne-Lise.

    SvarSlett
  2. De er nydelige. Jeg har kjøpt syrinhortensia i år og er veldig fornøyd med den. Det er en oppstammet 'limelight' som jeg har i krukke. Den blomstrer for så flott nå og har også noen knopper.

    SvarSlett