søndag 8. oktober 2017

Rosa Leonard de Vinci har lang blomstringssesong!

Rosa Leonard De Vinci er en buskrose som sies å trives best i varmt og tørt klima, noe det ikke pleier å være her i Trøndelag. Jeg har hatt denne rosa siden 2010 og den har tålt både kalde og tørre vintre og blomstrer aldeles nydelig med sine mørkt rosa blomster. 

Denne rosa er en remonterende rose (gjenblomstrende). Den blomstrer nesten kontinuerlig fra midten av juli og helt til frosten tar den i november eller desember. Den blir omtrent 1 m høy og 1 m bred. Dersom våren er kald, slik som i år, kommer den litt senere i gang med blomstringa, men nå i oktober står den fortsatt i blomst.


Det eneste aberet med den, er at den ikke har noen duft. Den får samme stell som de andre rosene mine; et par solide spadetak med kugjødselkompost i april, en neve pelletert hønsegjødsel i mai, juni og juli. Å gi gjødsel flere ganger i løpet av sommeren er viktigst for de rosene som remonterer. Les om beskjæring av buskroser her

4 kommentarer:

 1. Så fin den er, Leonardo.
  Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg! Rosen er jo oppkalt etter Leonardo da Vinci, og jeg pleier også å kalle den Leonardo; men i roseleksikonet mitt heter den Leonard de Vinci, den franske versjonen av navnet. Det er vel egentlig ikke så rart, når det er en franskmann (Meilland) som har krysset frem denne rosen! Uansett navn, så er det en nydelig rose! God helg ønskes deg! Hilsen Lillian

   Slett
 2. Fin beskrivelse av Leonardo. Akkurat sånn jeg opplever og erfarer den også. Jeg setter stor pris på å ha den i hagen. Nydelige bilder du har tatt av den også.
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
 3. Hei Jannicke! Ja, det er virkelig en glede å ha denne rosen i hagen! God helg! Hilsen Lillian

  SvarSlett