torsdag 19. oktober 2017

Vinranken har modne og søte druer nå!

Vinranken (Vitis riparia "Beta") har aldri båret så rikt tidligere. Druene er søte og gode å spise som de er, rett fra busken, men i år var det så mye at vi lagde druesorbet! Den ble så god at i neste bloggpost har jeg bestemt meg for å legge ut oppskrifta!

Vi plantet vinranken i en sørvegg hvor den er beskyttet mot den kalde nordavinden som herjer her ved sjøen i Trøndelag. Mange vinranker trives best i sur jord, men den vi har stiller ikke slike krav til jorda - og godt er det, for her er det kalkrik sandjord!

De siste druene er ikke helt modne - mon tro om de rekker å modnes før vinteren kommer? Når det gjelder gjødsling av vinranken, så får den godt med kugjødselkompost i april. Deretter får den en liten overgjødsling med pelletert hønsegjødsel i mai, juni og juli. Drueranken kan gjødsles litt mindre enn man vanligvis gjødsler sine bærbusker, for den er ikke kravstor! 

2 kommentarer:

 1. Veldig deilig med egne druer. Så fint at du har fått så stor avling og hyggelig hvis du legger ut oppskrift på Sorbet.
  Vi har en plante i drivhus som gir mange kilo. i tillegg til Drue marmelade blir det "Cherry- snaps" på druer i år.
  Ha en fin helg Lillian
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Turid! Vår drueranke står jo på friland, selv om den står under et glasstak. Avlingen hadde nok blitt mye større hvis den hadde stått inni et drivhus. Veldig morsomt å kunne lage noe av drue-avlingen i år. Snart kommer oppskriften på druesorbet :) Hadde vært morsomt å vite hvordan du lager druemarmelade? God helg til deg også! Hilsen Lillian

   Slett