fredag 5. april 2019

I hagen i Spania blomstrer rosene - i Trøndelag ønsker snøklokkene oss velkommen hjem!

Rosa William Shakespeare startet blomstringen den dagen vi reiste fra hagen i Spania. Den ble plantet for en måned siden og jeg hadde håpet på at knoppene skulle springe ut før vi reiste hjem til Trøndelag. Det var godt jeg iallfall fikk se litt av de nydelige og velduftende purpurrøde blomstene!

David Austin fra England har laget to roser med samme navn, èn i 1987 - som ble plaget av soppangrep - og èn i 2000 - som var mye friskere. Den jeg har kjøpt er fra 2000, så jeg håper å få mye glede av den i årene fremover. Den remonterer (gjenblomstrer) også, så da vil den blomstre i perioder i løpet av hele året - i det milde klimaet i La Nucia.

Det var litt leit å reise fra rosene som holdt på å springe ut i Spania, men det var nå litt hyggelig å bli ønsket velkommen av tusenvis av snøklokker (Galanthus nivalis) i hagen hjemme på Uthaug, Ørland, Trøndelag!

Nå klør det i fingrene etter å begynne å rydde i hagen! Noen frostnetter er det vel sannsynligvis i vente enda, men litt nedklipping av visne kvister må jeg vel kunne begynne med?

4 kommentarer:

 1. Nydelig rose, men hjertelig velkommen hjem til de mer beskjedne snøklokkene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Godt å komme hjem til snøklokkene, men håper kuldegradene om natta slipper taket, snart! Hilsen Lillian

   Slett
 2. For en blomstrende farvel og velkommen. Ganske stor kontrast fra Rose i blomst til Snøklokker i blomst. Det må jo nesten virke som å reise tilbake i tid. Spennende!
  Jeg synes vårbedet med snøklokker ser helt fantastisk ut. Jeg hadde ikke klart å vente med å begynne å klippe ned og rydde, men her er det fortsatt snø, så jeg er ganske desperat;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Fagertunhagen!På værvarselet meldes det om nattefrost i tre netter fremover her på Uthaug, men jeg kan vel begynne å klippe ned visne stauder fra i fjor. Jeg trenger ikke fjerne rusk og rask før frosten er over, for det isolerer jo mot kulden! Får håpe snøen forsvinner snart hos deg også! Hilsen Lillian

   Slett