mandag 27. juli 2020

Rosa New Dawn blomstrer kontinuerlig!


Rosa New Dawn blomstrer hele sommeren. Mens andre remonterende roser tar seg pauser mellom blomsterflorene, blomstrer New Dawn kontinuerlig! Denne rosa er foredlet av Dreer, USA 1930, og ble valgt til Worlds Favourite Rose 1997.

Denne ble plantet i 2009 og har nå nådd til toppen av espalieret. New Dawn kan bli 4 m høy og 2 m bred, så sett av tilstrekkelig med plass når du planter den! Jeg gjødsler den med kugjødselkompost i mai og litt hønsegjødsel i juni. I spesielt tørre perioder, får den en kanne vann èn gang i uka. Avblomstrede roser klippes av for å fremme ny blomstring.

New Dawn har en lett, søtlig duft og er helt nydelig med sine store og litt løse klaser. Bladverket er sunt og blankt. Den er herdig til H4 og klarer seg veldig godt her på Uthaug, 30 m fra sjøen på Trøndelagskysten.

2 kommentarer:

 1. Hei Lillian.
  New Dawn er bare nydelig. Min har ikke blomstret så mye i år. Det skyldes nok det dårlige været vi har hatt her sør. Har ikke blitt så mye av roseblomstring i år. Sånn er det noen ganger. Været kan vi ikke styre.
  Ha det godt.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise! I Trøndelag er det kanskje det beste rose-året på lenge - mye på grunn av en varm og tørr juni. Så har juli vært desto våtere og kaldere! Rosedyrking er vel egentlig en risikosport i denne delen av verden, men i år er det fint her iallfall. Bedre lykke med rosene neste år! Ønsker deg en fin uke!
   Vennlig hilsen Lillian

   Slett