søndag 12. juli 2020

Silkepionene - dronningen av urtene!

Pionen ble regnet som dronningen av urtene i hagen av antikkens grekere for de trodde pionen hadde magisk virkning som legemiddel! Denne silkepionen (Paeonia lactiflora "Catharina Fontijn") er en av de mange  som fins i hagen vår. Det har regnet endel i det siste og regndråpene vises fortsatt på blomstene.

Catharina Fontijn er nydelig på nært hold!

I 2004 plantet jeg en liten eng av silkepioner på en forholdsvis vindutsatt del av tomta vår. Det har de tydeligvis tålt ganske godt, for de vokser seg større og mer blomsterrike for hvert år. Her er silkepionen Duchesse de Nemours til venstre og Catharina Fontijn til høyre. Bak skimtes den røde Victoire de la Marne.

For å lykkes med silkepioner, er det viktig å huske på å ikke plante dem for dypt. De må ikke ha mer enn 3 - 5 cm jord over rota, for ellers vil det ta flere år før de blomstrer etter planting. Alle pioner liker kalkholdig jord, så jeg strør på litt kalk hver vår. Blomsterhodene blir så tunge at de trenger litt støtte for ikke å legge seg helt ned når det regner og blåser.

Duchesse de Nemours er vakker på nært hold - som de fleste av silkepionene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar