onsdag 28. juni 2017

Bondepioner i full blomst

Bondepionen (Paeonia festiva) er ikke så lett å få tak i, for den selges sjelden over disk. Jeg har fått denne fra den gamle hagen ved min fars barndomshjem. Etter noen år, har jeg delt den opp og har nå flere bondepioner rundt omkring, samt at jeg har gitt bort flere avleggere til mine hagevenner.

Bondepionen blir mellom 40 og 80 cm høy - denne blir 80 cm. De blomstrer i tre uker fra omtrent midten av juni her på Trøndelagskysten. Pusen vår pleier å ligge i skyggen bak denne pionen :)

Les mer om planting av pioner her:

Stien i det største blomsterbedet vårt er utvidet i år, så nå er det lettere å komme frem med trillebår.

Denne bondepionen har en litt dypere rødfarge og er aldeles nydelig! Les mer om stell og gjødsling av pioner her:

4 kommentarer:

 1. Hei Lillian. Flotte peoner. Heldige du som kan kjøre rundt med trillebår. Hos oss må alt bæres opp og ned. Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 2. Flott peon! Ekstra moro å ta vare på gamle sorter og spre dem rundt...

  SvarSlett
 3. Heldige du! Jeg fikk en bondepeon-avlegger for 40 år siden, og den har fulgt oss siden. Men for et par år siden så det ut til at den skulle ta kvelden. Jeg spadde den opp og satte den i potte for å kunne passe godt på den. Ikke er den blitt mindre, men heller ikke større, så nå satte jeg den tilbake i et bed og krysser fingrene. En plante man har fått og stelt med i så mange år er trist å miste. Den minner meg jo om giveren også. Ha ei fin helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Margrethe! Håper du lykkes med bondepionen din! Hilsen Lillian

   Slett