tirsdag 13. juni 2017

Orientvalmuene med overdådig blomstring!

Orientvalmuene (Papaver Orientale) er stauder som trives svært godt på Trøndelagskysten, men de er herdige over hele landet. De blir 80-120 cm høy. Den vanligste fargen er oransje, men de fins i både fersken og klarrødt. I år har jeg sådd ferskenfargede staudevalmuer, som jeg håper vil blomstre til neste år. 

Orientvalmuene har vært dyrket i Norge i flere hundre år. De sprer seg både med frø og med rotutløpere, så de må passes litt på.

Vår gode nabo, Lage, sådde valmuer ved postkassen for mange år siden. Nå har de spredd seg langs hekken vår også og det er jeg svært fornøyd med :) Valmuene blomstrer i ca 14 dager og nabo Anne Ma har lært meg at det bare er å klippe dem helt ned etter blomstring - da hindrer man at de sprer seg med frø og så ser det litt penere ut!

Det er smart å plante noe foran orientvalmuene som kan ta over når valmue-skuespillet er over! Her er det plantet prydkattemynte (Nepeta faassenii) som både er fin sammen med de blomstrende valmuene, men som blomstrer hele sommeren etterpå også!

2 kommentarer:

 1. Hei Lillian. Orientvalmuer er nydelige. Her har de aldri vært så høye og mange som i år. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise! Hyggelig å høre at dine orientvalmuer også er fine i år!God kveld ønskes deg også :)

   Slett