søndag 12. juni 2016

Alpeklematis er flott både på veggen og i krukke

Alpeklematis (Clematis alpina) blomstrer tidlig om våren. Den er en klatreplante med overdådige mengder av klokkelignende blå-fiolette blomster. Jeg har flere alpeklematis i hagen, bl.a. flere som er espaliert mot veggen og én som står i krukke ute hele året. Om våren, i april, får de en god dose kugjødselkompost. I mai får de en overgjødsling med pelletert hønsegjødsel. Hvis de er blitt for store, klipper jeg dem litt ned. 

Om høsten blomstrer de vanligvis på nytt igjen, men med litt mindre flor enn om våren.

Alpeklematis  er så herdig at den til og med tåler å stå i en krukke ute hele året! Det er selvfølgelig viktig å sørge for å velge en krukke som er frostsikker. Nederst i krukka fyller jeg et lag med lecakuler, over dem legger jeg en bit markduk og fyller deretter krukka med god, næringsrik krukkejord iblandet litt kugjødselkompost. Plant gjerne klematis litt dypt i krukka.  Klematisen har stått i denne krukka siden 2005 og den ser ut til å trives, for den blomstrer både om våren og om høsten!

4 kommentarer:

 1. Nydelig alpeklematis, klematis er i det hele tatt flotte!
  Ha en fin dag, hilsen Ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg! Takk for hyggelig kommentar! Jeg har plantet klematis ved alle klatrerosene mine - og det både forlenger blomstringen og gjør begge vakrere :)

   Slett
 2. Så flott den var! Jeg fikk en alpeklematis i gave i fjor, og den klarte seg fint over vinteren! For noen uker siden sto den i blomst, riktig nydelig! Hilsen Anne-Kristin fra Lykkelig i Hagen

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne-Kristin! Så fint at alpeklematisen din klarte seg over den første vinteren. Da vil den nok vokse og trives hos deg i mange år :) Hilsen Lillian

   Slett