lørdag 15. oktober 2016

Lillians ringblomstkrem - oppskrift

I går laget jeg en ny porsjon av ringblomstsalve, som ikke inneholder fuktighet - og ringblomstkrem, som inneholder 50 % vann. Ringblomstsalven er fet og egner seg godt til tørr og sår hud, ved at den legger seg som en beskyttende hinne over huden. Ringblomstkremen er mindre fet og er en rik fuktighetskrem som lett trekker seg inn i huden og som egner seg godt til f.eks. håndkrem, men jeg bruker den på hele kroppen - unntatt ansiktet - da den her blir litt for rik. Kanskje jeg skal prøve å lage en ansiktskrem en annen gang!

Ringblomster (Calendula officinalis) lyser opp i hagen med sine gule eller oransje blomster, men planten er brukt i århundrer for å lege tørr og sår hud. Ingrediensene i ringblomstkremen er ringblomster, olivenolje, bivoks, E-vitaminolje og vann. 

Følg oppskriften på ringblomstsalve helt frem til at E-vitaminoljen er hatt i den smeltede bivoksen i ringblomstoljen. Se oppskriften på ringblomstsalve her:

Hell den varme og flytende ringblomstsalven over i et litermål og hell oppi kokende vann slik at forholdet blir 50/50 - altså f.eks. 1 dl ringblomstsalve og 1 dl vann. Jeg laget en stor porsjon denne gangen og brukte 2,5 dl flytende ringblomstsalve og 2,5 dl kokende vann.

Rør til ringblomstkremen begynner å stivne.

Når kremen holder på å kjølne, må man bruke stav-mixer for å hindre at noe av vannet skiller seg ut fra kremen.

Ha den delikate ringblomstkremen i helt rene krukker og sett på tette lokk. Oppbevar den ringblomstkremen som ikke er i bruk, kjølig. 

Så mye krem ble det av 2,5 dl varm og flytende ringblomstsalve blandet med 2,5 dl kokende vann! Jeg lager personlige etiketter og setter på glassene, og da er det enda hyggeligere å kunne ta med et glass med ringblomstkrem som gave når jeg er bedt bort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar