mandag 10. oktober 2016

Rosa Allotria blomstrer som om det skulle vært midtsommers - og ikke høst!

Rosa Allotria er en remonterende (gjenblomstrende) klaserose som er forholdsvis herdig. Den kan dyrkes helt opp til herdighetssone 5 (H5) - og her på Uthaug er det bare H3, så her trives den riktig godt.

R. Allotria har en nydelig oransjerød farge og den tåler regn godt, men her har sola skint i en uke - og sånn ser det ut til å fortsette!

Rosebusken kan bli 1m bred og 80 cm høy etter noen år. Allotria dufter svakt og søtlig. Les mer om beskjæring av klaseroser her.

Det er nå litt fint med røde roser foran et hvitt stakittgjerde, da! Her har jeg plantet prydkattemynte og lave, blå storkenebb som jorddekkere, for jeg er ikke så glad i naken jord.

R. Allotria har blomsterklaser med 3-7 blomster. De er fine til snitt og står lenge i vase.

3 kommentarer:

 1. Så heldig dere er som har sol.Her er det surt og kaldt. Jeg er veldig glad i hvitt,,men er blitt mer og mer glad i røde roser. Denne er jo helt nydelig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, det er deilig når sola skinner og rosene blomstrer langt utover høsten. Får håpe det kommer litt sol til deg også, snart!

   Slett
 2. Ja, det er en super rose. Jeg plukket inn den siste klasen forrige helg og den strutter med sine seks blomster i vasen. Er veldig glad i den, spesielt fordi det var den første rosen jeg plantet i hagen min. Den har sått trofast gjennom mange tøffe vintre.

  Ha det godt.
  Jannicke

  SvarSlett