lørdag 29. oktober 2016

Rosa Clair Renaissance blomstrer stadig vekk!

Rosa Clair Renaissance har gjort seg godt av den solrike høsten vi har hatt i Trøndelag i år - og kommer med en ny, stor blomstring. I dag stormer og regner det ute etter 4 uker med sol, vindstilla og oppholdsvær. Jeg rakk akkurat å ta disse bildene, før stormen kom!
Denne rosen anskaffet jeg i 2010 og plasserte den i det største blomsterbedet i den lune bakhagen. Der trivdes den ikke, så for 2 år siden, flyttet jeg den inntil husveggen mot sørvest, og der trives, vokser og blomstrer den godt. 

Rosa Clair Renaissance er en remonterende dansk buskrose produsert av Poulsen i 1995. Den har nydelige, blekt aprikosrosa blomster og blanke, sunne, mørkegrønne blader. Duften er middels sterk og søtlig. Den blir litt over 1 m høy og like bred - etter noen år. Rosen er herdig til sone H4 og her på Uthaug er det sone H3, så det burde gå bra! Les mer om beskjæring av buskroser her

2 kommentarer:

  1. Du har så flotte roser.Her springer de ut og går med en gang. Jeg tror det er den kaldeste oktober vi har hatt. Ha en fin dag.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Så hyggelig at du liker rosene mine! Vi har hatt 4 uker med sol ikke Trøndelag, så rosene blomstrer som om det slett ikke er høst! Nå er det visst slutt på finværet for denne gang! Hilsen Lillian

      Slett