350 g sukker
350 g smelta smør
3 dl melk
600 g fint speltmel eventuelt hvetemel
4 ts bakepulver
Fyll:
700 g rabarbra, renset og kuttet i biter på ca. 2cm
1 ss maizena
1 ss sukker
1 ts malt kanel
1 ts vaniljesukker
-----------------------------
Ca. 1 ts kanel og 1ss sukker til å strø på toppen av kaka.
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker godt. Ha oppi smelta smør skiftevis med speltmel med bakepulver og melk. La det være igjen litt smør i kasserollen til å smøre ovnsskuffa. Hell røra i ovnsskuffa.
Ha rabarbra, sukker, kanel, maizena og vaniljesukker i en pose og rist godt. Fordel rabarbraen utover kaka og klem den nedi i kakerøra med en skje. Strø på sukker og kanel. Stek skuffkaka midt i ovnen på 180 gr. i ca 40 min.
------------------------------
Kaka blir like god etter frysing, men det er lurt å dele opp i passende kakestykker før frysing.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar