torsdag 19. mai 2016

Deilig rabarbrakake og litt om rabarbraen min!

Oppskrift på rabarbrakake
4 egg
350 g sukker
350 g smelta smør
3 dl melk
600 g fint speltmel eventuelt hvetemel
4 ts bakepulver
Fyll:
700 g rabarbra, renset og kuttet i biter på ca. 2cm
1 ss maizena
1 ss sukker
1 ts malt kanel
1 ts vaniljesukker
-----------------------------
Ca. 1 ts kanel og 1ss sukker til å strø på toppen av kaka.

Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker godt. Ha oppi smelta smør skiftevis med speltmel med bakepulver og melk. La det være igjen litt smør i kasserollen til å smøre ovnsskuffa. Hell røra i ovnsskuffa.
Ha rabarbra, sukker, kanel, maizena og vaniljesukker i en pose og rist godt. Fordel rabarbraen utover kaka og klem den nedi i kakerøra med en skje. Strø på sukker og kanel. Stek skuffkaka midt i ovnen på 180 gr. i ca 40 min.
------------------------------
Kaka blir like god etter frysing, men det er lurt å dele opp i passende kakestykker før frysing.


Mmm, deilig kake! Passer godt til både te og kaffe.
Mormors rabarbra må være plantet for mer enn 90 år siden. Etter å ha blitt flyttet til et lunt og solrikt sted, skulle en tro at den var en ungdom fortsatt! Den vokser og trives og holder oss med alt vi trenger av rabarbra hele året. Før St. Hans river jeg forsiktig av de fleste stenglene. Noen bruker vi med én gang - til rabarbrasyltetøy, rabarbrasuppe, rabarbragrøt og rabarbrakake. Resten fryser jeg ned i passende porsjoner på ca 500-700 g - renset, vasket og kuttet i ca 2 cm lange biter. Sukker behøves ikke for frysing.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar