lørdag 7. mai 2016

Kuleprimula blomstrer så fint i hagen min nå

Hvit kuleprimula (Primula denticulata "Alba") blomstrer så lekkert i hagen min nå! Den trives godt i både halvskygge og sol - det viktige er at den står på et sted der jorda ikke tørker helt ut. Den blomstrer tidlig om våren - i april - mai, og deretter visner blomsten ned, mens bladene fortsetter å vokse helt til høsten, da de også visner helt ned. 

Ettersom den er ferdig med blomstringen ganske tidlig, synes jeg det er smart å plassere den ved en staude som kommer litt sent og får store blader, slik som bronseblad eller hosta. Dette nabolaget vil gi litt skygge etter avblomstring og vil dermed hindre at kuleprimulaen tørker ut i en varm sommer.

Kuleprimula (Primula denticulata) finnes i flere farger, både hvit, fiolett og lys lilla som her på bildet. Den trives både i halvskygge og i full sol, d.v.s. den må ha fra 3 til 6 timer sol. 

Kuleprimulaen kommer opprinnelig fra Himalayas sletter, men trives riktig godt også ved sjøen her på Uthaug! Den sprer seg lett med frø - noen vil si for lett! Den har ikke så dype røtter, så det er lett å ta opp overskuddet og gi det bort til gode hagevenner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar