søndag 22. mai 2016

Pioner - hvordan skal de plantes?

Silkepionen Kansas (Paeonia lactiflora "Kansas") strutter av styrke og skjønnhet. Silkepioner har blitt dyrket i Norge siden 1800-tallet og passer derfor svært godt i en gammel hage som vår, som er fra 1926. 

Silkepionen Bowl of Beauty (Paeonia lactiflora "Bowl of Beauty) er den aller vakreste jeg kan tenke meg! Pioner er kalkelskende planter og vil ikke ha torvjord, som er for sur for dem. Pioner kan være litt vanskelige å få til å blomstre det samme året som du planter dem. Se tips nedenfor!

 Her får du noen tips som kan hjelpe dem i gang med blomstringa: Pioner må ikke plantes for dypt, ha kun 3 - 5 cm jord over knollene. Strø gjerne på litt granulert kalk om våren. Hvis du er så heldig å ha sandjord med skjellsand i hagen, kommer pionene til å stortrives! Vann godt ved planting.

Pass på at pionen ikke kommer dypere i jorda enn den stod i potta du kjøpte den i! Plasser gjerne pionen i en slak skråning, eventuelt kan du plante pionen i en forhøyning, slik at den ikke blir stående i vann om vinteren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar