mandag 11. april 2016

Krokus i mange farger

Denne vårblomstrende krokusen (Crocus vernus) av typen "Flower Record" har ganske store blomster. Når man planter krokus om høsten, er det smart å sette ned løkene et sted hvor de kan få stå i mange år. Gode steder å sette ned løkene er f.eks. under trær, for krokusen får likevel nok lys, da den blomstrer før treet har fått blader - plenen er også et egnet sted for krokus, for når plenen må klippes, har bladene til krokusen allerede begynt å visne - og selvfølgelig er krokus også fine i blomsterbed, gjerne ved siden av stauder som blir frodige og skjuler visnende blader av krokusen.

Krokus (Crocus vernus "Flower record". Etter at krokusen har blomstret ferdig, setter den pris på å få litt gjødsel. Den liker også å få stå i fred til bladene har visnet ned av seg selv.
Den hvite vårblomstrende krokusen (Crocus vernus) lyser opp i de tidlige, ennå litt mørke vårkveldene. I dag var det en humle i denne blomsten, men før jeg rakk å hente kameraet, hadde den fløyet videre. Håper den har mulighet for å søke ly, slik at plutselige frostnetter ikke gjør det av med den. Det har nemlig vært flere frostnetter i det siste, med klart vær og sol om dagene her i Trøndelag.
Vår-krokusene (Crocus vernus) blomstrer så fint med mange farger. Her er en nydelig utgave i lys lilla med striper i mørkere lilla. Humlene er allerede i full jobb i hagen og ser ut til å glede seg over de mange krokusene i blomst!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar