fredag 23. august 2024

Klematis Jackmanii har lang blomstringstid i Trøndelag.

 


Klematis Jackmanii har hatt en fin og varm sommer i Trøndelag og startet blomstringen tidlig i august. Nå i slutten av august, blomstrer den på sitt aller beste. Den har snart dekket hele veggen til hageboden, en vegg som jeg hadde planlagt at den skulle dele med en tigerlilje og en klatrerose! Klematisen kommer nok til å blomstre langt uti september, så mye knopper som den fortsatt har!


Klematis Jackmanii har en nydelig blålilla farge og hører til de storblomstrende klematisene som blomstrer på årsskudd og dermed kan klippes ned om våren.

Ved planting av klematis bør man grave et hull som er større enn potta den kommer i. Bland litt kugjødselkompost sammen med god jord i plantehullet og vann godt. Plasser klematisen litt ut fra veggen, slik at rota får regn, og bøy selve planten inn mot espalieret. Etter at planten har etablert seg og begynt å vokse, kan man gjødsle litt forsiktig med pelletert hønsegjødsel - ikke for mye - for da blir det bare grønne blader og ikke blomster. Husk å vanne i lengre tørkeperioder.