torsdag 18. august 2016

Tzatziki - oppskrift - laget av hjemmeavlet agurk!

Tzatziki har jeg lært å lage av Marcos fra Kreta - en venn av min bror. Den oppskrifta dere får her er altså på en ekte gresk tzatziki! Tzatziki passer godt til å servere sammen med brød til lunsj, som forrett - eller som tilbehør til middag. Det smaker nydelig sammen med grillet eller stekt kjøtt av forskjellige slag. Agurken jeg har brukt her, har jeg dyrket selv, men du kan selvfølgelig kjøpe agurk i butikken. Her kan du lese mer om hvordan du kan lykkes med å dyrke agurk.

Tzatziki-oppskrift
Ingredienser:
1/2 l naturell yoghurt - helst gresk
1 agurk
2 fedd hvitløk
1 1/2 ss olivenolje
1 bs eddik - gjerne hvitvinseddik
Salt og pepper

Fremgangsmåte:
Skrell agurken og rasp den fint. Hell av agurksaften så det ikke blir for mye fuktighet (agurksaften kan gjerne drikkes). Rens og rasp hvitløken. Bland den raspete agurken og hvitløken med yoghurt og bland godt sammen. Til slutt blander du inn olivenolje og eddik og smaker til med litt salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar