torsdag 9. april 2020

Rullekake med fyll av stikkelsbærsyltetøy er godt både på Skjærtorsdag og andre dager!

Rullekake er godt både i påska og andre dager. Her er rullekaka fylt med hjemmelaget stikkelsbærsyltetøy fra hagen, men andre typer syltetøy er også godt, f.eks. bringebærsyltetøy.

Ingredienser:
4 egg
1,5 dl sukker
140 g hvetemel
1,5 bakepulver

2,5 dl stikkelsbærsyltetøy
1 ss sukker
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend forsiktig i mel med bakepulver. Hell deigen ut på bakepapir i stekeskuffa og jevn deigen til et rektangel. Stekes i 12 minutter i vanlig stekovn på 200 grader. I varmluftovn stekes kaka i 12 min på 180 grader. 
Vend kaka over på sukret matpapir. Fjern bakepapiret forsiktig. Smør hurtig syltetøyet over kaka og rull den sammen fra langsida. Legg den på et kakefat med skjøten ned og server i pene skiver.

Våren har stoppet litt opp ute, med storm, regn og hagl. Da er det hyggelig å ta inn noen greiner til driving - og pynte litt til påske!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar