torsdag 2. juni 2016

Nydelig fylt rosa alpeklematis - Clematis alpina Pink Flamingo

Denne lilla-rosa alpeklematisen (Clematis Alpina "Pink Flamingo") blomstrer tidlig om våren, samtidig med den blå, mer vanlige alpeklematisen.  

Denne klematisen, Pink Flamingo, ble plantet på hver side av en roseportal i 2012 og har allerede rukket sammen på toppen av buen. Samtidig plantet jeg rosene Lykkefund og New Dawn på hver side sammen med klematis. Det er Rosa Lykkefund som har sterkest vekstkraft av de to rosene, så de to har allerede møtt hverandre på toppen av portalen.

Klematis Pink Flamingo liker godt å stå i full sol, dvs. minst 6 timer sol om dagen. Den liker ikke å tørke ut, så det er en fordel å plante en halvhøy staude som skygge foran rota. Tidlig om våren gleder den oss med sine halvfylte lilla-rosa blomster. Når den er avblomstret, er også frøstandene dekorative. Til høsten pleier den å komme med et nytt flor, dog mindre frodig enn om våren. 

Denne klematisen blomstrer både på fjorårs-skudd og på års-skudd, så det er ikke nødvendig å beskjære den særlig mye de første årene. Man kan pusse den litt, ved å klippe av tynne og ødelagte stengler etter blomstringen om våren. Etter mange år, går det an å fornye den ved å klippe den ned til 15 cm, men da mister man blomstringen året etter. Klematis liker næringsrik jord og jeg gjødsler med kugjødselkompost om våren - i april - og i mai får den litt pelletert hønsegjødsel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar