torsdag 22. desember 2016

Julekrans - går det fint an å lage selv

Mye av det du trenger til å lage julekrans selv, kan du finne i hagen og i skogen. Det er mange flotte julekranser å få kjøpt, men for de som har lyst til å lage en selv, kan fremgangsmåten sees nedenfor:

Grunnlaget for julekransen er her noen forholdsvis tynne seljegreiner. Bøy greinene forsiktig i form, så de ikke knekker og fest dem sammen i en passelig stor sirkel med kraftig blomstertråd.

Klipp opp granbar og fordel i små buketter på tre og tre. Legg en av bukettene på selje-kransen og fest med tynnere, grønn blomstertråd. Surr tråden tre ganger rundt hver lille bukett. Legg alle bukettene med granbar samme vei. Den tynne blomstertråden kan også brukes til å henge opp kransen i.

Fest rundt kongler, bær og kanelstenger med den tykkeste blomstertråden og tre tråden enten gjennom trekransen eller surr den rundt hele grankransen og fest godt ved å tvinne trådene sammen på baksida av kransen.

Stjerner og bånd synes jeg hører til på en julekrans. Fest all pynten godt, for kransen skal jo henge ute i vær og vind.

Lykke til med å lage julekrans selv! Det er ganske hyggelig å pusle med slike ting oppunder jul :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar