søndag 25. juli 2021

Nå får vi lønn for strevet - agurker og tomater nytes daglig, paprika og chili er snart modne!

 

Tidlig i mars sådde jeg frø av kirsebærtomat, slangeagurk, paprika og chili. Frøene spirte svært godt, og etter tre-fire uker, var frøplantene klare for å plantes i litt større potter. Etter nye tre uker med plantebelysning 12 timer i døgnet, ble tomater og agurker plantet i store selvvanningspotter, mens paprika og chili fikk store potter som står på undervanningsbrett. Alle plantene får gjødsel to ganger i uka og trives tydeligvis godt med det. Vi koser oss med deilige kirsebærtomater og agurk hver dag - og det man avler frem selv, smaker da mye bedre enn kjøpte? 

Paprikaene er fortsatt grønne, så vi venter med å smake til de er blitt røde og modne.

Det blir mange chilier på plantene, men de er fortsatt grønne. Chilien jeg sådde, er av en mild type, så jeg håper de smaker godt når de blir modne!

Agurkene har kortere utviklingstid enn de andre grønnsakene. Mens tomatene nettopp har begynt å bli modne, har vi hatt mengder av modne agurker siden tidlig i juni. Frem til nå, har vi høstet 40 agurker a 250 gram på våre tre agurkplanter! Vi har spist mye agurk i salat, men har også laget Tzatziki flere ganger. Her er en ekte, gresk oppskrift på Tzatziki:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar